Valokuitu Tiilikankaalle

16.03.2023 20:08

Tiilikankaalla on ollut vuosien saatossa useita valokuitukampanjoita, jotka eivät ole johtaneet lopulliseen rakennuspäätökseen. Nyt kuluvan 2 viikon aikana on peräti kaksi tarjoajaa markkinoimassa alueella valokuituverkkoa. Alueeltamme on tullut Omakotiyhdistykselle viestiä, että yhdistyksen pitää selvittää mahdollisuus olla jonkin tarjoajan suosittelijana selvittämällä tarjoajien taustat ja sopimusten sisällöt. Yleisesti toteutuksen edellytyksenä on, että alueelle, jossa on tällä hetkellä 342 omakotitaloa, saadaan kolmasosa mukaan verkkoon eli noin 110 taloutta.

Tiilikankaan omakotiyhdistys on käynyt viime aikoina tiiviisti neuvotteluja Global Connect ja Lounea palvelut Oy:n kanssa. Molempien tarjoukset 24 kk ajalle ovat hyvin lähellä toisiaan kustannuksiltaan. Alueen etu olisi, että valokuituhanke toteutuisi ja se edellyttää, että mahdollisimman moni on saman tomittajavalinnan takana.

Hankintapäätös on aina jokaisen asukkaan oma. Omakotiyhdistys suosittaa kuitenkin toimittajavalinnan keskittämistä Lounealle. Yritys on kotimainen ja sillä on oma asiakaspalvelu- ja myyntiorganisaatio. Omakotiyhdistys on neuvotellut Lounean kanssa erityisehdon alueen valokuitusopimuksille. 

Lisää aiheesta kotiin jaettavassa asukastiedotteessa...